Miért Magyarország?

2010.11.13. 12:35 Ili21

Fati szerint a véletlen műve.A férje ide kapott ösztöndíjat,élt a lehetőséggel,hogy itt végezze el az állatorvosit et voilá.1990-ben érkeztek,akkor angol szakos volt Fatana kint a bölcsészkaron.1993-ban kezdte a gyógypedagógiát Budapesten,azt tevezve,hogy később hazatérve a vakok intézetében fog dolgozni.A politikai helyzet viszont megromlott Afganisztánban,így Magyarországon telepedtek le. Másoddiplomaként a BME-n végezte el a közoktatásvezetői képzést.12 éve a Montágh Imre Speciális Iskolában tanít  matekot és környezetismeretet,továbbá ő az igazgatóhelyettes. Az értelmi fogyatékos gyermekeknek nem csak figyelmes és precíz tanárnőjük,hanem pótanyukájuk is egyben.

6 éve járt utoljára Afganisztánban,de az internet segítségével tartja a kapcsolatot a rokonokkal,emellett naponta nézik az afgán tv-t,így naprakész tud maradni szülőországa eseményeit illetően.Otthon perzsául beszélnek,ragaszkodnak az afgán hagyományokhoz, a magyar kultúra tiszteletben tartása mellett.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fatana.blog.hu/api/trackback/id/tr772446111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása